Ben jij leider over je eigen leven?

Of toch niet?

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Zeg eens eerlijk, heb jij de controle over jou leven? Leef jij je leven precies zoals jij dat wilt?

Of heb je de neiging om je aan te passen, om te pleasen? Dan leef jij je leven zoals een ander dat wilt. Misschien vind je dit lastig en ben je geneigd om te zeggen "ja", ik bepaal mijn eigen regels. Kijk dan nog een keer kritisch. Heb je last van emotie-eten, snaaidrang, zeg je wel eens "ja" terwijl je "nee" bedoelt. Wanneer je op één van deze vragen het antwoord "ja" kan geven dan leef je nog niet jouw leven op jouw eigen voorwaarden.

DE KEUZES DIE IK MAAK BEPALEN MIJN LEVEN.

Opdracht:

Denk kritisch na over je leven en schrijf op op welke vlakken jij geen leiderschap hebt over jouw leven.

Wat vertellen de keuzes over jou?

Veel mensen vinden het lastig om te kiezen. hoe meer keus er is hoe lastiger we het vinden. Kijk maar eens in de supermarkt. Hoe meer verschillende smaken thee er zijn hoe lastiger is om te kiezen.

Wanneer je het lastig vindt om te kiezen twijfel je veel én heb je achteraf vaak spijt van de keuzes die je hebt gemaakt.

Mensen die wel snel tot een keuze komen zijn vaak meer zelfverzekerd, en hebben achteraf meestal geen spijt. Ze gaan niet lopen twijfelen of piekeren en blijven niet hangen in "wat als" situaties. Het is dus van belang om snel te kunnen kiezen en bij je keuze te blijven. Of je moet echt aantoonbaar kunnen maken dat het de verkeerde keuze was, of dat de situatie echt is verander, dan kan je je koers rigoureus veranderen.

Alles begint met het maken van een keuze. Als jij een onderdeel van je leven wilt veranderen dan begint dat met het besluit dat te doen.

Hoe is het nu met jouw leven ?

Hoe voel jij je op dit moment in je leven. Zit je lekker in je vel? Vol energie? Leef je gezond? of heb je overgewicht ? last van emotionele buien, voel jij je vaak moe, futloos of pieker je veel? Trek jij je veel aan wat anderen over je zeggen of misschien denken?

Hoe zit he met je tijd, kom je altijd tijd te kort? of verveel jij je juist? En met je financiën, heb je daar zorgen over of juist niet? Neem je geregeld tijd voor jezelf of kom je niet aan jezelf toe en doe je wel wat je wilt of zorg je vooral dat een ander het naar zijn zin heeft? Voel jij je geregeld stress? Slaap je slecht?

OPDRACHT 1

Hoe denk je over jouw huidige leven?

Waar ben je momenteel helemaal happy en tevreden mee?

Wat bevalt je niet in je huidige leven

Wat wil je graag anders zien ?

Hoe stel jij je dit voor?


Kijk nog eens naar je antwoord hoe het momenteel met jouw leven is.

Een zeer effectieve manier om je leven positief te veranderen is door middel van affirmaties.

Door jezelf de juiste positieve zinnen te vertellen, telkens weer, ga jij je er naar gedragen en krijg je weer meer leiderschap.


Wanneer je affirmaties gaat gebruiken dat is het belangrijk dat je ze met overtuiging zegt, alsof jij je doel al hebt behaalt!

Zeg ze meerdere keren per dag en kijk jezelf ook eens aan via de spiegel terwijl je het zegt.

Ik heb een lijstje meer zeer krachtige affirmaties voor je gemaakt waarmee jij een slanke mindset creëert. 

Gratis Afslank Gesprek? 👇