null


Wat is een gezonde leefstijl?

Gezond leven draait om drie dingen: goed eten, bewegen en slapen. Dat klinkt misschien makkelijk, maar veel vrouwen vinden gezond leven erg moeilijk. Bijvoorbeeld omdat ze veel (zittend) werken. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn.


Waarom is gezond leven belangrijk?

Slechte eetgewoontes en onvoldoende beweging kunnen het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Een slechte lichamelijke conditie vergroot ook de kans op een lelijke valpartij. Ook slaaptekort kan vervelende gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld vergeetachtiger worden.

Hoe begin je aan een gezonde levensstijl? 

Maak een keuze! Begin met kleine stapjes.  Kies een voedingspatroon uit wat bij je past. Koffie en thee met suiker, en suikerhoudende frisdranken zijn echte boosdoeners. Vind je het moeilijk om voldoende te sporten? elke dag wandelen 30 minuten is een gemakkelijke manier om in beweging te blijven.

Voor een goede nachtrust kan een goede slaapomgeving helpen. Kies voor luchtig bedtextiel en leg je telefoon of tablet een half uur voor het slapengaan weg. Voor het slapen gaan luisteren naar een rustgevende meditatie werkt enorm goed.


Gratis Afslank Gesprek? 👇